Huisgemaakte Eendenvet

Tot aan de verbouwing geven wij op alle wijnen 20% korting en op alle delicatessen in de winkel krijgt u 30% korting.

Speciaal willen wij nu ons eendenvet onder de aandacht brengen. U krijgt, zolang de voorraad strekt, maar liefst 50% korting op ieder potje huisgemaakt eendenvet. Eendenvet kunt u gebruiken om gevogelte, zuurkool of aardappels in te bakken. Hier volgt een recept:

Kook eerst de aardappelen,  giet ze af en laat vervolgens afkoelen. Snijd de aardappels  in dikke plakken. Verhit vervolgens een koekenpan en doe daar het vet in. Wanneer het vet heet is voeg je de aardappelen toe. Het is belangrijk dat je maar 1 laag aardappelen in de pan doet, anders worden ze niet krokant. Laat tenminste 5 minuten aan 1 zijde bakken alvorens ze om te draaien. Eventueel de schil van een sinaasappel er over raspen. Let op dat je alleen het oranje gedeelte meeneemt. Breng goed op smaak met peper en zout en serveer.

Huisgemaakt eendenvet nu voor slechts € 1,98 per potje

Recept Rundersukade met bier

Benodigdheden voor 6 personen

1 kg Aberdeen Angus rundersukade
bloem, om het vlees te bestrooien
100 g boter
50 ml olijfolie
100 g prei, in stukken van 2 cm
150 g winterwortel, in stukken van 2 cm
100 g ui, in ringen
2 stuks steranijs
3 laurierblaadjes
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
10 witte peperkorrels, gekneusd
3 kruidnagels
2 flesjes bokbier
250 ml bouillon



Bereiding
Kruid de sukade met peper en zout en haal de lapjes licht door de bloem. Verhit in een pan de boter en de olie en bak hierin de sukade aan beide kanten. Voeg vervolgens prei, wortel en ui toe en laat ze licht mee bakken. Blus het vlees en groente af met het bier en de bouillon. Voeg vervolgens de steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel toe en zet de pan op een hoog vuur tot het geheel kookt. Zet vervolgens de pan op een laag vuur. Laat het geheel ongeveer 2 uur goed garen.

Serveertip
Eet dit gerecht met aardappels gebakken in eendenvet!

Lamsburgers

Onze lammeren komen uit Schotland en groeien op onder de beste natuurlijke omstandigheden. Ze leven namelijk hoog in de bergen, op de Schotse Hooglanden, en hebben daar veel lichaamsbeweging. Dit, in combinatie met het eten van de vele grassoorten die daar groeien, geeft het vlees een fijne structuur en een heerlijke smaak. Wij selecteren onze lammeren altijd zelf, rechtstreeks vanaf de boot en hebben zo altijd de eerste keus op de mooiste lammetjes. U kunt bij ons altijd terecht voor een lamscarree of een lamsbout, maar ook lekker voor de doordeweekse dag zijn onze lamsburgers.

Gemaakt van puur lamsgehakt, met een fijne mix van Italiaanse kruiden en een scheutje piri piri saus. Dit geeft het geheel een licht zoetige smaak, dus ook uitstekend voor de kinderen! Even 10 minuutjes bakken en dan zijn ze perfect!

4 stuks voor slechts  € 5,00

Kant en klaar!

Iedere dag maken wij verse gerechten die u alleen maar hoeft op te warmen in de oven, magnetron of in de pan. Ons traiteur assortiment wisselt regelmatig. Dit betekent dat u niet iedere dag dezelfde gerechten in onze traiteur koeling zult vinden. Chateaubriand traiteur heeft maaltijden die aan de seizoenen zijn aangepast. Hierdoor kan het zijn dat bepaalde maaltijden er niet zijn of dat bepaalde maaltijden hier niet genoemd worden.

In onze gerechten wordt uitsluitend mooi, vers vlees verwerkt, evenals verse groenten en het geheel wordt afgemaakt met een smakelijke bijpassende saus. U krijgt dus een maaltijd die van perfecte kwaliteit is en waar u bijna geen omkijken naar heeft. Ook handig als u bijvoorbeeld een feestje geeft!

Probeer eens de combinatie Kalfsstoverij met bospaddenstoelen en stamppot van wilde spinazie. Heerlijk voor als u niet zo veel tijd heeft om zelf te koken of gewoon omdat het heel erg lekker is.

 

Klik hier als u zich wilt afmelden voor deze nieuwsbrief
Meer informatie vindt u op www.chateaubriand.nl Copyright 2009 chateaubriand.nl
Binnenweg 163 2101 JH Heemstede. Tel. (+31)23-528 26 55 Fax. (+31)23-547 40 43